Neurosound Nedir?
Neurosound bireyin duyusal, bilişsel, duygusal ve akademik gelişimini destekleyen nörogelişimsel programlardan oluşan bir psikoeğitim metodudur.
Bütünsel gelişim programlarının temelinde, Neurosound İşitsel Algı Sistemi yer alır. Bu sistem, yüksek frekanslı ses modülasyonu yoluyla nöral sistemi uyarır. Bu sayede beynimiz pasif duyma yerine, aktif dinlemeyi öğrenir. Bireyin, dikkat ve algı süreçlerindeki gelişme ile tüm gelişim alanlarında ilerleme sağlanır. Program içerisinde Neurosound cihazı ile uygulanan işitsel algı sistemi temel olmak üzere, tüm gelişim alanlarını destekleyen tamamlayıcı programlar yer alır.
Neurosound programları tıbbi tedavi niteliği taşımaz. Neurosound cihazı tıbbi bir cihaz değildir. Bununla birlikte programdan yararlanan ya da programa uygun olmayan bireyler, gerekli durumlarda tıbbi destek ve tedavi alması için ilgili kurum ve uzmanlara yönlendirilir.
Nasıl Uygulanır?
Neurosound programı, dört yaş ve üzeri tüm çocuk ve yetişkinlere, bu alanda eğitim almış uzmanlar tarafından günlük seanslar şeklinde uygulanır. Her bireyin programı yapılan test ve değerlendirmelerle, kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Program öncesi ve sonrası yapılan testlerle bireyin gelişimsel ilerlemesi kaydedilir.
Temelinde Neurosound cihazıyla ses modülasyonu yoluyla yapılan dinletilerden oluşur. Beraberinde bireyin psikolojik, bilişsel ve akademik gelişimi için Neurosound Tamamlayıcı Programları’ndan yararlanılır.
Tamamlayıcı Programlar:
-
Düşünme Becerileri Programı
-
Neurobalance Denge Motor Programı
-
Neurofitness Dijital Aktivite Programı
-
Duygusal Zekâ Programı
-
Neuropass Akademik Gelişim Programı
-
Psikolojik Sağlamlık Programı
-
Dijital Bağımlılık Programı
-
Hızlı Okuma Programı’dır.
Kimlere Uygulanır?
-
Gelişim Problemleri
Gelişim geriliği, Gecikmiş konuşma, Motor becerilerde zayıflık, öğrenmede zorluk
-
Psikolojik Problemler
İçe kapanıklık, Aşırı duyarlılık, öfke kontrolü, özgüven problemleri, akran zorbalığı
-
Tanı Grupları
Otizm, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Öğrenme Güçlüğü, Zihinsel Yetersizlik, Dil ve Konuşma Güçlüğü
-
Vestibüler Sistem Problemleri
Dikkat ve Odaklanma problemleri, denge koordinasyon becerilerinde zayıflık, beden duruşu ve konumlanmada zayıflık, motor becerilerde güçlük, el göz koordinasyonu problemleri
-
Kişisel Gelişim
Akademik başarı, sınav kaygısı, otokontrol ve planlama, dikkat ve algıyı güçlendirme, yabancı dil öğrenme, ses kullanma becerilerini geliştirme.